Caramel-appelchips

Voor deze opdracht heb ik eens wat totaal anders geprobeerd. Ik heb chips gemaakt van appelschijfjes.

Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

  • Appels
  • Kopje water
  • Kopje suiker
  • Bakspray

7975267269_038c5c0911

Andere benodigdheden:

  • Tang
  • Fijn rekje dat in de oven mag (kleine ruitjes werken het beste)
  • Mandoline (een kaasschaaf of dunschiller werkt ook)
  • Pannetje

 

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. spray je ovenrek in met de bakspray om te voorkomen dat je chips er straks aan vast kleven.
Snijd de appels doormidden (eventueel in kwarten) en maak dunne plakjes met behulp van de mandoline.
Doe vervolgens de suiker en het water samen in een pannetje en breng aan de kook onder regelmatig roeren.
Voeg vervolgens de appelschijfjes toe en kook ze onder regelmatig roeren ongeveer 10 minuten mee, of tot ze doorzichtig zijn.
Vervolgens plaats je de plakjes op het ovenrek en in de oven. Bak de plakjes tot ze goudkleurig zijn (ongeveer 15 tot 20 minuten, dat ligt aan de dikte).
Geen zorgen als ze nog niet hard zijn als ze uit de oven komen, dit gebeurt zodra ze afkoelen.
na 10 minuutjes zijn ze genoeg gekoeld en lekker knapperig!

DSC02642

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s