Caprese kroket

De kroket, iedereen kent de snack uit de muur wel. Rundvlees wordt het meeste gegeten, als snack of lekker bij een frietje speciaal. Maar tegenwoordig wordt men zich steeds meer bewust van de massaproductie in de vleesindustrie. Het gevolg hiervan is dat meer mensen vegetarisch gaan eten, één of meerdere dagen per week. Met deze kroket speel ik daarop in. Deze kroket is gevuld met spinazie, mozarella, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en pesto. Een spinazie-caprese kroket dus. Deze kroket is bedoeld als lekkere snack op het terras, of voor het eten met een wijntje. Salade caprese is een populaire salade, daarom denk ik dat deze kroket zeker aan zal slaan bij de liefhebbers.

 

8 stuks
snack
3,5 uur (inclusief wachttijd)

Ingrediënten:

  • 30 gr bloem
  • 30 gr boter
  • 150 ml (koude) groentebouillon
  • 100 gr mozarella
  • 100 gr spinazie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 4 in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes
  • Mespunt peper
  • 2 eieren
  • Paneermeel

 

Benodigdheden:

  • Klein pannetje
  • 3 diepe borden
  • Frituurpan
  • Spatel
  • Vork

DSC02713

 

Werkwijze:
Doe de boter in het pannetje en wacht tot deze gesmolten is. Haal nu het pannetje kort van het vuur en roer de bloem erdoor tot het een glad geheel is. Zet het pannetje terug op het vuur en laat het 2 minuten pruttelen. Voeg nu beetje voor beetje de groentebouillon toe tot het een glad gebonden geheel is. Voeg nu de spinazie en de mozarella toe en roer deze er doorheen tot de spinazie geslonken is. De mozarella mag een beetje erdoorheen smelten. Zet nu het vuur uit en roer de pijnboompitjes, tomaatjes, pesto en peper erdoor. Spoel één diep bord af met koud water en doe het mengsel hierin. Zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Na deze 2 uur kun je de andere borden vullen, één met de 2 eieren, die losgeklopt worden met een vork, één met een laagje paneermeel. Verdeel de ragout nu in 8 porties. Rol hier kroketten van. Haal de kroketten eerst door het geklopte ei, vervolgens door het paneermeel. Herhaal deze stap nog een keer. Laat de kroketten nu 20 minuten rusten. Verhit alvast het frituurvet tot 180 graden celsius.
Na deze 20 minuten kunnen de kroketten gefrituurd worden. 3 tot 5 minuten is voldoende. Laat ze tenslotte uitlekken op een stukje keukenpapier. Nu zijn ze klaar om te eten!

Smakelijk!

2 gedachtes over “Caprese kroket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s