Croque Madame Muffin

De originele Croque Madame is in principe een Croque Monsieur met een gebakken of gepocheerd eitje erop.kleine-foto-croque-madame Dit is de Croque Madame met een twist, in een muffinvorm. Ik heb ze hier gebakken in kleine soufflé schaaltjes, maar voor meerdere muffins kun je ook heel goed een flink muffin bakblik gebruiken natuurlijk!
Hieronder het recept voor dit schattige hapje.
Voor 2 stuks
Lunch
30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eieren
  • 2 plakjes rauwe ham
  • Genoeg kaas om de wanden te bekleden (5 smalle plakjes per muffin)
  • Roomboter
  • Peper
  • Provençaalse kruiden

 

Benodigdheden:

  • 2 soufflé vormpjes (of muffinvormpjes)
  • Oven
  • Deegroller

collage-proces-madame-def

 

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Vet de soufflé vormpjes in met een stukje boter (bakspray werkt ook goed).
Snijd de korstjes van het witbrood en rol ze goed plat met de deegroller.
Plaats de platte sneetjes brood zo in de vorm dat de boden bedekt is.
Leg nu plakjes kaas tegen de want en onderin, vervolgens leg je hier een plakje ham in.
Breek nu een eitje in de vorm. Leg hier nog wat stukjes kaas op en strooi er wat peper en Provençaalse kruiden overheen (zout is niet nodig, de ham is al vrij zout).
Smeer de randjes van het brood in met wat extra roomboter, om een knapperig korstje te krijgen.
Plaats de vormpjes nu in de oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Het ei is dan nog vrij zacht. Als een iets harder ei gewenst is, kan het vormpje 5 minuten langer blijven staan.

Bon Appetit!

free-card-croque-madame

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s